15:00

Östansbo IS U

Referat: Horndals IF - Östansbo IS U

Horndals IF - Östansbo IS U 3-1 (2-0)

Känslan av att det skulle bli seger idag visade sig bli helt rätt. Vilken skön vinst! Vi agerade mycket mer som ett lag än våra motståndare och vann helt rättvist, t.o.m. i underkant målmässigt. Vi hade kunnat gjort flertalet mål ytterligare...

Vi började första halvleken i ett rasande tempo, Östansbo hängde inte alls med i svängarna. Tror vi hade 5-0 i hörnor efter bara typ en kvarts spel. Vi fick inte vänta så mycket längre än så. I 16:e minuten fick Simon Andersson göra sitt första HIF-mål då han nickade in 1-0 på ett fint förarbete och inlägg av Ossy Nylander.

2-0 minuten senare, också det av ett nyförvärv som gör sitt första mål i Horndalströjan då Martin Ekberg höll sig framme och snodde åt sig bollen i motståndarnas försök till uppspel. Påpassligt drog han till med ett långskott på en gång som gick över en målvakt som var lite för långt ute från målet.

Sista halvan av första halvlek såg vi ut att bli lite tröttare och Östansbo fick mer boll men deras anfall var väldigt uddlösa. Jafar Rezayee som stod för oss idag fick en lugn eftermiddag på jobbet.

I andra halvlek spelade vi smart och låg rätt i våra lagdelar. Östansbo hade väldigt svårt att skapa någonting och började om i deras anfall helt i onödan. Vi var giftigare i våra kontringar och hade bud på flera mål. Med 10 minuter kvar höll sig Måns Karlsson-Mård framme och stötte in 3-0 återigen efter ett grymt jobb och förarbete av Ossy Nylander som enkelt serverade fram bollen till Måns.

I 41:a minuten lyckades Östansbo reducera till 3-1 som även blev slutresultatet, det var dock ett mål som målgöraren var flera meter offside på.

Som helhet var det en god lagisnats som gjorde att vi kunde inkassera våra första 3 pinnar för säsongen!!! Bra jobbat!!!

Att sedan bara ledarna samt ett par till spelare i motståndarlaget tackade efter matchen visade lite hur de agerade denna dag...